Ingredientai:
blynelių tešlai:
- 250 ml pieno;
- 250 ml šalto vandens;
- 2 kiaušiniai (apie 100 g);
- 25 g aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 10 g cukraus;
- 200 g miltų.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir plakimo šluotele išplakame iki vientisos tekstūros tešlos. Tešlą perkošiame ir paliekame pastovėti 30 min. Ji turi būti skystoka.
2. Blynelius kepame įkaitintoje keptuvėje. Samčiu pilame tešlą, paskleidžiame keptuvėje, pakepusį blynelį apverčiame. Iš šio kiekio produktų išeina apie 10 blynelių.
triušienos „bolognese“ padažui:
- 500 g maltos triušienos;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 paprika;
- 2 saliero stiebai;
- 2 skiltelės česnako;
- 700 g trintų pomidorų;
- druskos;
- pipirų;
- raudonėlio, baziliko;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į puodą, kuriame gaminsime padažą, pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves. Tada sudedame maltą triušieną ir dar kartą viską gerai apkepiname. Sudedame prieskonius ir supilame trintus pomidorus.
2. Viską troškiname ant silpnos ugnies, kol padaže beveik nelieka skysčio.
Sluoksniuojame „lazaniją“:
Aš tą dariau keptuvėje, prieš tai į ją patiesęs kepimo popieriaus.
1. Dedame blynelį, tada triušienos padažo, pabarstome tarkuoto sūrio (naudojau mocarelą). Taip susluoksniuojame 8–9 blynelius.
2. Viršų gausiai gausiai pabarstome sūriu ir dedame kepti. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.