Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimėlio virtuvė: marcipaninis pyragas, primenantis baklavą

Tai nėra tikroji baklava, gaminama iš filo tešlos, bet skonis tiesiog bombinis! Kodėl ji marcipaninė? Todėl, kad naudojau labai kokybiškus migdolų miltus, o dėl traškumo įdėjau smulkintų migdolų riešutų. Truputį laiko atimantis desertas, bet tikrai vertas darbo.
Baklavą primenantis pyragas
Baklavą primenantis pyragas / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:
(naudojau 25 cm x 35 cm kepimo skardą)

tešlai:

  • 125 g pieno;
  • 425 g miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 80 g grietinės;
  • 90 g sviesto;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Į dubenį pilame truputį pašildytą pieną, beriame cukrų, druską ir sausas mieles. Palaikome 10 min., kol mielės suputos. Tada mušame kiaušinį, pilame tirpintą sviestą, dedame grietinę. Viską gerai išmaišome.

2. Po truputį sijojame miltus ir minkome tešlą. Ji turi būti minkšta, elastinga.

3. Paruoštą tešlą kildiname apie 30 min.

4. Perminkome ir tešlą padalijame į 7 ar 8 gabaliukus, kuriuos dar truputį pakildiname.

5. Imame gabaliuką tešlos ir kočiojame iki popieriaus plonumo, dedame į kepimo skardą, tepame tirpinto sviesto ir beriame įdaro. Taip darome, kol susluoksniuosime visus tešlos gabaliukus.

įdarui:

  • 350 g migdolų miltų;
  • 325 g cukraus;
  • 200 g tirpinto sviesto.

Gaminimas:

Migdolų miltus sumaišome su cukrumi. Tai bus mūsų įdaras. O tirpintas sviestas bus tešlos sulaistymui.

Kai baklava bus paruošta, ją supjaustome, patepame kiaušinio plakiniu ir ant kiekvieno gabaliuko uždedame po migdolo riešutą (aš juos nuplikau ir nuimu žievelę). Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min. Per tą laiką išverdame sirupą sulaistymui.

sirupui:

  • 200 g cukraus;
  • 125 g vandens;
  • 1 riekelė citrinos.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame vandenį, beriame cukrų ir dedame citrinos riekelę. Maišome, kol cukrus ištirps. Paskui, kai užverda, paverdame dar 34 min.

2. Kai baklava pakepa, traukiame ją lauk ir patepame tirpintu sviestu (reikės 50 g), dedame atgal į orkaitę ir kepame tol, kol gražiai apskrus. Galiausiai sulaistome sirupu ir dar pakepame 10 min.

3. Atvėsiname ir patiekiame.

Tinklaraštininko nuotr. /Baklavą primenantis pyragas
Tinklaraštininko nuotr. /Baklavą primenantis pyragas

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, laisvalaikis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais