Ingredientai:
- 1 kg mažyčių paprikų;
- 500 g kreminio sūrio;
- kokybiško alyvuogių aliejaus;
- 10 skiltelių česnako;
- šviežių čiobrelių;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių (nebūtina);
- 1 l vandens;
- 100 ml acto (9 proc.);
- 5 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. druskos;
- lauro lapų;
- pipirų žirnelių.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai išverdame marinatą. Į puodą pilame vandenį, beriame cukrų, druską, metame lauro lapelius ir pipirus žirneliais. Užverdame ir maišome, kol ištirpsta cukrus ir druska. Tada supilame actą ir dar kartą užverdame.
2. Į marinatą sudedame išvalytas paprikas, paverdame 5 min. ant silpnos ugnies. Išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir marinate paprikas paliekame 6 val.
3. Paprikas ištraukiame iš marinato, įdarome kreminiu sūriu.
Į prikaistuvį pilame alyvuogių aliejaus (apie 500 ml), į jį dedame čiobrelio, smulkinto česnako, kaparėlių ir truputį pakaitiname.
4. Paprikas sudedame į stiklainį ir užpilame aliejumi. Laikome šaldytuve.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ facebook ir instagram paskyrose.