Ingredientai:
- 2 kg stintų;
- 1 stiklinė aliejaus;
- 1 stiklinė kvietinių miltų;
- druskos;
- pipirų;
- saldžiosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Stintas išvalome, nupjauname galvas, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių. Paliekame valandai pasimarinuoti.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Stintas apvoliojame miltuose ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
marinatui:
- 1 l vandens;
- 1 stiklinė cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė obuolių acto;
- lauro lapų;
- pipirų žirnelių;
- 2–3 morkos;
- 5–6 svogūnai.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame vandens, beriame cukrų, druską, prieskonius. Viską užverdame, supilame obuolių actą, sudedame smulkintus svogūnus ir morkas. Dar kartą užverdame ir paliekame atvėsti.
2. Keptas stintas dedame į stiklainius, įdedame ir svogūnų, morkų, galiausiai užpilame marinatu.
Pastaba: taip galima marinuoti menkę, skumbrę, sterką.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.