Ingredientai:
maltinukams:
- 1 kg kokybiškos menkės;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Žuvį sumalame, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druskos, pipirų ir sutarkuojame svogūną. Viską gerai išmaišome.
įdarui:
- 200 g rūkytos šoninės;
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 cukinija;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname smulkintą šoninę, daržoves, beriame druskos, pipirų. Atvėsiname ir sudedame sūrį.
2. Gautą masę gerai išmaišome ir įdarome ja maltinukus.
3. Maltinukus troškiname skardoje su kepintomis daržovėmis ir daržovių sultiniu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.