Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: mielinės bandelės su mėsa

Tai paprastai pagaminamos, skanios, kvapnios ir greitai nuo stalo dingstančios bandelės. Labai skanu jas valgyti su sultiniu, prie sriubos ar tiesiog su puodeliu arbatos. Išbandykite!
Mielinės bandelės su mėsa
Mielinės bandelės su mėsa / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 200 g pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 10 g sausų mielių;
  • apie 350400 g miltų.

Gaminimas:

1. Pieną truputį pašildome, į jį beriame druską, rūkytos paprikos miltelius, cukrų, taip pat dedame sausų mielių. Padedame šiltai ir paliekame 15 min., t. y. kol pradės mielės putoti.

2. Į pieno ir mielių mišinį įmušame kiaušinį, išmaišome ir po truputį beriame miltus, kol tešla taps minkoma. Tada rankas patepame aliejumi ir minkome. Miltų nereikia padauginti, nes kitu atveju tešla bus kietoka. Išminkytą tešlą dedame valandai šiltai, kad pakiltų.

3. Pakilusią tešlą perminkome ir padalijame į norimo dydžio gabaliukus. Suformavę kamuoliukus, dar padedame 30 min. pakilti.

Tinklaraštininko nuotr. /Suformuotos mielinės bandelės su mėsa
Tinklaraštininko nuotr. /Suformuotos mielinės bandelės su mėsa

4. Pakilusių kamuoliukų viduje padarome duobutę (aliejuotais pirštais). Į ją dedame mėsos įdaro, o bandelių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu.

5. Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

įdarui:

  • 300 g maltos mėsos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • raudonėlio;
  • 100 g vandens.

Gaminimas:

Į dubenį dedame maltą mėsą, sutarkuojame svogūną, česnaką, beriame druskos, pipirų, raudonėlio, pilame vandens. Viską gerai išmaišome.

Tinklaraštininko nuotr. /Mielinės bandelės su mėsa
Tinklaraštininko nuotr. /Mielinės bandelės su mėsa

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, laisvalaikis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?