Ingredientai:
tešlai:
- 200 g pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. cukraus;
- 10 g sausų mielių;
- apie 350–400 g miltų.
Gaminimas:
1. Pieną truputį pašildome, į jį beriame druską, rūkytos paprikos miltelius, cukrų, taip pat dedame sausų mielių. Padedame šiltai ir paliekame 15 min., t. y. kol pradės mielės putoti.
2. Į pieno ir mielių mišinį įmušame kiaušinį, išmaišome ir po truputį beriame miltus, kol tešla taps minkoma. Tada rankas patepame aliejumi ir minkome. Miltų nereikia padauginti, nes kitu atveju tešla bus kietoka. Išminkytą tešlą dedame valandai šiltai, kad pakiltų.
3. Pakilusią tešlą perminkome ir padalijame į norimo dydžio gabaliukus. Suformavę kamuoliukus, dar padedame 30 min. pakilti.
4. Pakilusių kamuoliukų viduje padarome duobutę (aliejuotais pirštais). Į ją dedame mėsos įdaro, o bandelių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu.
5. Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
įdarui:
- 300 g maltos mėsos;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- raudonėlio;
- 100 g vandens.
Gaminimas:
Į dubenį dedame maltą mėsą, sutarkuojame svogūną, česnaką, beriame druskos, pipirų, raudonėlio, pilame vandens. Viską gerai išmaišome.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, laisvalaikis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.