Ingredientai:
- 200 g miltų;
- 60 g migdolų miltų;
- 120 g sviesto, tirpinto;
- 200 g grietinės;
- 100 g cukraus (naudojau 50 g rudojo ir 50 g baltojo);
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. su kaupu kepimo miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 250 g aviečių.
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakame iki purumo. Tada įmaišome grietinę ir tirpintą sviestą.
2. Į gautą masę įsijojame miltus su kepimo milteliais ir suberiame migdolų miltus. Viską palengva išmaišome.
3. Galiausiai į tešlą sudedame avietes ir atsargiai išmaišome.
4. Į keksiukų formeles dedame popierines keksiukų formas, į kiekvieną pilame tešlos, ant viršaus dar galima uždėti po avietę. Kepame iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.