Ingredientai:
- 450 g miltų;
- 250 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 120 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 2–3 valg. šaukšt. vandens;
- žiupsnelis druskos;
- 100 g smulkintų žemės riešutų (naudojau skrudintus ir sūdytus);
- naminės obuolienės (ar kitos mėgstamos uogienės, svarbiausia, kad ji būtų tiršta).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame persijotus miltus su kepimo milteliais, smulkiai supjaustome sviestą (arba sutarkuojame per tarką). Ištriname sviestą su miltais, kol nelieka sviesto gabaliukų. Beriame cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Mušame kiaušinį ir pilame vandens. Išminkome tešlą.
2. Iškočiojame ploną tešlos lakštą ir supjaustome vienodo dydžio stačiakampiais (aš dariau 5 cm x 12 cm). Ant vieno stačiakampio tešlos dedame obuolienės ir uždengiame kitu tešlos gabaliuku. Dedame į kepimo skardą.
3. Sausainių viršų patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome smulkintais žemės riešutais. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.