Ingredientai:
- mažų („baby“) bulvyčių;
- karšto rūkymo šoninės, supjaustytos plonomis juostelėmis;
- 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako galvutė;
- šviežių čiobrelių;
- šviežių rozmarinų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Bulvytes nulupame arba švariai nuplauname (čia kaip kam patinka). Dedame į puodą, beriame druskos ir verdame – po to, kai užverda, verdame apie 10 min. Nusunkiame, supilame ant skardos ir paliekame atvėsti.
2. Per tą laiką paruošiame marinatą. Į dubenėlį beriame druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, smulkintų šviežių čiobrelių, įspaudžiame 3–4 skilteles česnako ir pilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
3. Paruoštą marinatą pilame ant bulvyčių ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvytę apsukame karštai rūkytos šoninės juostele ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popierumi. Tarp bulvyčių dėliojame šviežių rozmarinų ir čiobrelių šakelių, česnako skiltelių.
4. Kepame kii 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.