Ingredientai (22 cm skersmens kepimo formai):
tešlai:
- 100 g miltų;
- 50 g sviesto;
- 1 kiaušinio trynys;
- 50 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir sudedame smulkintą sviestą, viską ištriname iki trupinių. Subėrę paprastą, vanilinį cukrų, taip pat įdėję trynį, išminkome tešlą.
2. Į kepimo formą tiesiame kepimo popieriaus ir dedame tešlą. Padengę tešla visą formos dugną, subadome ją šakute.
3. Kepame apie 10 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
slyvų sluoksniui:
- 500 g slyvų;
- 2 trynių;
- 150 g grietinėlės (riebios);
- 2 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 1 valg. šaukšt. krakmolo.
Gaminimas:
1. Ant iškepusio tešlos pagrindo išdėliojame slyvas.
2. Į dubenį dedame trynius, pilame grietinėlę, beriame cukraus pudros ir krakmolo. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant slyvų. Kepame apie 20 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.