Ingredientai:
- 2 paprikos (po vieną geltoną ir raudoną);
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako (šįsyk naudojau fermentuotą juodąjį česnaką);
- 200 g pomidorų be odelių;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- cukraus;
- Provanso žolelių mišinio;
- kelios alyvuogės;
- 1 buratos rutuliukas;
- šaltai rūkytos šoninės juostelių.
Gaminimas:
1. Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, jame apkepiname smulkintą svogūną, smulkintas paprikas, pomidorus. Dedame pomidorų pastą, beriame prieskonius. Galiausiai sudedame smulkintą česnaką (jeigu naudosite paprastą, jį apkepinkite drauge su svogūnu). Viską gerai išmaišome ir „paperonata“ paruošta.
2. Į lėkštę dedame „paperonatą“, ant viršaus – buratos rutuliuką, šoninės traškučių, alyvuogių ir šviežio baziliko. Patiekiame su skrudinta mėgstama duonele (aš skrudinau čiabatą ir dar patepiau pesto padažu).
Pastaba: šoninės traškučiams paruošti reikės ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi išdėlioti šoninės juosteles ir pašauti į 190 laipsnių karščio orkaitę 10 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.