Ingredienai:
- 4 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- 1 stiklinė pieno (apie 200 g);
- žiupsnelis druskos;
- sviesto.
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną, beriame druskos, cukraus, miltų, vanilinio cukraus. Viską išplakame mikseriu.
2. Nedideles keptuvėles ar vieną keptuvę dedame į orkaitę. Nustatome 210 laipsnių karštį ir kaitiname, kol įkais. Į įkaitusias keptuvėles dedame sviesto ir paskleidžiame po visą paviršių. Pilame tešlą ir dedame atgal į orkaitę.
3. Kepame toje pat temperatūroje apie 15–20 min.
4. Patiekiame su gabaliuku sviesto, uogomis ir pabarstome cukraus pudra.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.