Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis

Koks gi ruduo be obuolių pyrago? Ir kas gali būti maloniau už namus, kvepiančius pyragu, cinamonu? Išbandykite nuostabaus sezoninio kepinio receptą, kuriuo dalijasi kulinaras, tinklaraštininkas Aurimas Alionis.
Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis
Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 150 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 4 kiaušinių tryniai.

Gaminimas:

1. Į dubenį persijojame miltus su kepimo milteliais. Beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame pjaustytą sviestą ir viską triname iki trupinių. Dedame trynius ir išminkome tešlą.

2. Tešlą padalijame į dvi dalis (vieną dalį darome truputį didesnę).

3. Imame kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens), išklojame kepimo popieriumi, didesnį tešlos gabaliuką dedame į formą ir spaudydami pirštais paskleidžiame po dugną, suformuojame kraštelius. Tešlą subadome šakute ir dedame kepti 15 min į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Tinklaraštininko nuotr. /Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis
Tinklaraštininko nuotr. /Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis

įdarui:

  • 500 g obuolių (jau nuluptų ir be sėklų);
  • 70 g cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 citrinos žievelė;
  • 200 g spanguolių uogienės;
  • 40 g krakmolo;
  • 50 g vandens.

Gaminimas:

1. Į keptuvę beriame cukrų. Jam ištirpus, sudedame smulkintus obuolius, karamelizuojame. Beriame cinamoną, pilame citrinos sultis, dedame tarkuotos citrinos žievelės. Viską truputį patroškiname. Tada supilame šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą. Gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

2. Ant apkepto tešlos pagrindo sudedame obuolių masę, o ant jos paskleidžiame spanguolių uogienę. Ant viršaus dedame iškočiotą antrąjį tešlos gabaliuką, švelniai prispaudžiame prie įdaro. Pyragą patepame kiaušinio tryniu ir pabarstome cukrumi. Kepame tokiame pat karštyje dar apie 25–30 min.

Pastabos:

  • Pyragui naudojau naminę spanguolių uogienę, kuri suteikė labai malonaus rūgštumo.
  • Jeigu norite, iškeptą pyragą atvėsinkite ir tada pjaustykite, bet man skaniausias jis karštas su ledais. Tai bombinis skonis!
Tinklaraštininko nuotr. /Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis
Tinklaraštininko nuotr. /Pyragas su karamelizuotais obuoliais ir spanguolėmis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais