„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aurimėlio virtuvė: rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis

Vieni šį kepinį palaikys kažkuo panašiu į varškės apkepą, kitiems tai tikrų tikriausias kreminis pyragas. Koks bebūtų pavadinimas, skonis puikus, kviečiame išbandyti!
Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis
Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 250 g rikotos;
  • 150 g miltų;
  • 50 g aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • mėgstamų vaisių ir uogų.

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir viską išplakame iki purumo.

2. Dedame rikotą ir po truputį išmaišome. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome. Galiausiai supilame aliejų ir viską gerai išmaišome.

3. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Ant viršaus dedame mėgstamus vaisius ir uogas.

4. Kepame apie 30 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tinklaraštininko nuotr. /Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis
Tinklaraštininko nuotr. /Rikotos pyragas su vaisiais ir uogomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“