Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Tinklaraštininkas ir kulinaras Aurimas šį tortą gamino savo dukrelės 6 mėnesių sukakties proga. Kaip jis juokauja, „tortą surijo tėveliai ir močiutė, o vaikas „mėgavosi“ brokolių koše“. Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, o artimiausia daugeliui mūsų – Kalėdos. Taigi, išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 130 g miltų;
  • 60 g kakavos;
  • 100 g juodojo šokolado „lašelių“;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 200 g cukraus;
  • 5 kiaušiniai.

Gaminimas:

1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Juos plakame elektriniu plaktuvu (mikseriu), kol masė taps balta, puri, lengva.

2. Į gautą masę atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Sudedame šokolado „lašelius“.

3. Pagamintą tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Biskvitą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min.

4. Iškepusį atvėsiname. Perpjauname horizontaliai į keturias dalis.

kremui:

  • 400 g „Rududu“;
  • 300 g kambario temperatūros sviesto.

Gaminimas:

Į dubenį dedame „Rududu“ ir sviestą. Gerai išsukame iki vientisos masės.

papildomai:

  • 300 g šaldytų vyšnių;
  • 100 g vyšnių likerio.

Gaminimas:

1. Šaldytas vyšnias dedame į dubenį, pilame likerį. Viską gerai išmaišome. Palaikome kol vyšnios atitirps. Tada vyšnias nukošiame per sietelį, o skystį paliekame biskvito sulaistymui.

2. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistome vyšnių likerio sirupu, dedame kremo. Ant dviejų sluoksnių dedame vyšnių.

3. Suteptą tortą bent kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.

Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis
Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

tortui papuošti:

  • 100 g juodojo šokolado;
  • 50 g grietinėlės.

Gaminimas:

Į prikaistuvį dedame šokoladą, pilame grietinėlę. Ištirpiname, truputį atvėsiname ir apliejame tortą. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją!

Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis
Tinklaraštininko nuotr. /Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais