Ingredientai:
biskvitui:
- 130 g miltų;
- 60 g kakavos;
- 100 g juodojo šokolado „lašelių“;
- 10 g kepimo miltelių;
- 200 g cukraus;
- 5 kiaušiniai.
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Juos plakame elektriniu plaktuvu (mikseriu), kol masė taps balta, puri, lengva.
2. Į gautą masę atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Sudedame šokolado „lašelius“.
3. Pagamintą tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Biskvitą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 min.
4. Iškepusį atvėsiname. Perpjauname horizontaliai į keturias dalis.
kremui:
- 400 g „Rududu“;
- 300 g kambario temperatūros sviesto.
Gaminimas:
Į dubenį dedame „Rududu“ ir sviestą. Gerai išsukame iki vientisos masės.
papildomai:
- 300 g šaldytų vyšnių;
- 100 g vyšnių likerio.
Gaminimas:
1. Šaldytas vyšnias dedame į dubenį, pilame likerį. Viską gerai išmaišome. Palaikome kol vyšnios atitirps. Tada vyšnias nukošiame per sietelį, o skystį paliekame biskvito sulaistymui.
2. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistome vyšnių likerio sirupu, dedame kremo. Ant dviejų sluoksnių dedame vyšnių.
3. Suteptą tortą bent kelioms valandoms dedame į šaldytuvą.
tortui papuošti:
- 100 g juodojo šokolado;
- 50 g grietinėlės.
Gaminimas:
Į prikaistuvį dedame šokoladą, pilame grietinėlę. Ištirpiname, truputį atvėsiname ir apliejame tortą. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją!
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.