Ingredientai:
- 500 g kiaulienos sprandinės;
- 500 g vištų šlaunelių mėsos;
- 5 dešrelės (aš naudojau „Medžiotojų“);
- 200 g karšto rūkymo šoninės;
- 2 svogūnai;
- 2 morkos;
- kelios skiltelės česnako;
- 4–5 marinuoti arba rauginti agurkai;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- druskos;
- pipirų;
- lauro lapų;
- 1 citrina;
- po 50 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
- 1 valg. šaukšt. prieskonių (aš naudojau mišinį, skirtą šiai sriubai);
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Puodą statome ant ugnies, pilame aliejaus ir jį įkaitiname. Tada dedame smulkintą kiaulienos sprandinę, vištų šlaunelių mėsą, dešreles, rūkytą šoninę. Viską gerai apkepiname.
2. Į puodą sudedame smulkintą česnaką, svogūnus, morkas. Pakepiname. Dedame pomidorų pastą, smulkintus agurkus (pilu truputį ir skysčio, kuriame jie buvo), alyvuoges.
3. Pilame vandens arba sultinio. Beriame druskos, pipirų, lauro lapelių, prieskonių mišinio. Viską gerai išmaišome ir paliekame virti ant silpnos ugnies apie valandą.
4. Išjungiame ugnį, sudedame citriną, pjaustytą griežinėliais, ir dar paliekame pastovėti 15 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.