Ingredientai:
tartos tešlai:
- 250 g miltų;
- 125 g sviesto;
- 50 g grietinės;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Miltus pirštais ištriname su sviestu ir druska iki trupinių. Dedame grietinę, mušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame 30 min. į šaldytuvą.
2. Imame tartos kepimo formą, iškočiojame tešlą ir ja padengiame formą. Ant tešlos tiesiame kepimo popieriaus ir beriame žirnių ar pupelių. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min.
3. Kai tartos pagrindas iškeps, jį truputį atvėsiname ir dugną ištepame paruoštu užtepu (100 g slyvų džemo ir 100 g gorgonzolos sūrio, viską sutriname iki vientisos masės).
tartos įdarui:
- 200 g rūkytos antienos;
- 4 didesnės slyvos;
- 100 g gorgonzolos sūrio;
- 50 g gliaudytų pistacijų;
- čiobrelių.
Gaminimas:
1. Rūkytą antieną ir slyvas supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame ant tartos pagrindo. Padėliojame gorgonzolos sūrio, pabarstome pistacijų ir uždedame keletą šakelių čiobrelio.
2. Tartą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
3. Papuošiame ir patiekiame.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.