Ingredientai:
maltinukams:
- 500 g maltos triušienos;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- saldžios paprikos miltelių;
- šiek tiek miltų, maišytų su sezamo sėklomis, maltinukams apvolioti;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, dedame smulkintą česnaką, svogūną (aš jį tarkuoju), saulėje džiovintus pomidorus, beriame prieskonius. Viską gerai išmaišome.
2. Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, apvoliojame miltų ir sezamo sėklų mišinyje.
3. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
grikių garnyrui:
- 200 g grikių;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 paprika;
- 1 saliero stiebas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1l vandens;
- 100 g pomidorų pastos;
- druskos;
- pipirų;
- čiobrelių;
- lauro lapų;
- pipirų žirnelių.
Gaminimas:
1. Į kepimo indą dedame smulkintas daržoves, lauro lapus, beriame pipirų žirnelių, suberiame grikius. Ant jų dedame triušienos maltinukus. Užpilame padažu (į vandenį dedame pomidorų pastą, beriame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome).
2. Kepimo indą dedame į orkaitę ir viską troškiname 170 laipsnių karštyje apie 30 min.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.