Ingredientai:
- 500 g maltos triušienos;
- 50 g ryžių;
- 1 kiaušinis;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g kopūsto;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- rūkytos saldžiosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame ryžius, prieskonius, sudedame sutarkuotą morką, svogūną, kopūstą ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišome ir formuojame „balandėlius“. Apvoliojame miltuose, apkepiname keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
2. Į troškintuvą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintą česnaką, svogūną, morką, saliero stiebų, papriką ir šiek tiek kopūsto. Beriame druskos, pipirų, lauro lapelių.
3. Apkepus daržovėms, sudedame „balandėlius“, nuskustas bulves ir užpilame padažu (pomidorų pasta, grietinėlė, truputis vandens, prieskoniai).
4. Troškiname orkaitėje 170 laipsnių karštyje apie 1,5 val.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.