Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: triušienos tinginio balandėliai

„Labai skanus, gana greitai ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas“, – taip šiuos tinginio balandėlius pristato kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis. Ir išties viskas žymiai lengviau ir paprasčiau, kai įdaro nereikia vynioti į kopūstų lapus bei rūpintis, kad šie kūriniai troškinami dar ir neiširtų. Išbandykite ir jūs!
Triušienos tinginio balandėliai
Triušienos tinginio balandėliai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos triušienos;
  • 50 g ryžių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g kopūsto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • rūkytos saldžiosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame ryžius, prieskonius, sudedame sutarkuotą morką, svogūną, kopūstą ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišome ir formuojame „balandėlius“. Apvoliojame miltuose, apkepiname keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

2. Į troškintuvą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintą česnaką, svogūną, morką, saliero stiebų, papriką ir šiek tiek kopūsto. Beriame druskos, pipirų, lauro lapelių.

Tinklaraštininko nuotr. /Pakepintos daržovės
Tinklaraštininko nuotr. /Pakepintos daržovės

3. Apkepus daržovėms, sudedame „balandėlius“, nuskustas bulves ir užpilame padažu (pomidorų pasta, grietinėlė, truputis vandens, prieskoniai).

Tinklaraštininko nuotr. /Puode – triušienos tinginio balandėliai
Tinklaraštininko nuotr. /Puode – triušienos tinginio balandėliai

4. Troškiname orkaitėje 170 laipsnių karštyje apie 1,5 val.

Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos tinginio balandėliai
Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos tinginio balandėliai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai