Ingredientai:
maltinukams:
- 1 kg maltos veršienos;
- 100 g džiūvėsėlių;
- 150g grietinėlės arba pieno;
- 1 kiaušinis;
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- raudonėlio;
- miltų;
- kmynų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame maltą veršieną, džiūvėsėlius, užpiltus grietinėle arba pienu, mušame kiaušinį, įtarkuojame svogūnus ir česnako skilteles. Beriame druskos, pipirų, mairūno, raudonėlio. Viską gerai išmaišome.
2. Formuojame maltinukus, juos apvoliojame miltuose su kmynais ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
troškinimui:
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 saliero stiebai;
- 1 paprika;
- 500 g grietinėlės;
- 500 g sultinio arba vandens;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į troškintuvą dedame dalį smulkintų daržovių, sudedame maltinukus ir sudedame likusią dalį daržovių. Viską užpilame sultinio arba vandens ir grietinėlės mišiniu, pasūdome ir papipiriname.
2. Troškintuvą uždengiame ir dedame į orkaitę. Troškiname apie 45 min 160 laipsnių karščio orkaitėje.
3. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.