Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: troškinti veršienos maltinukai

Ne visi žmonės laikosi priesako per Adventą nevalgyti mėsos, kai kas šiuo metu kaip tik ir išbando galimus šventinius patiekalus. Tad jei ir jūs mėsos neatsisakėte, išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Troškinti veršienos maltinukai
Troškinti veršienos maltinukai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

maltinukams:

  • 1 kg maltos veršienos;
  • 100 g džiūvėsėlių;
  • 150g grietinėlės arba pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • raudonėlio;
  • miltų;
  • kmynų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą veršieną, džiūvėsėlius, užpiltus grietinėle arba pienu, mušame kiaušinį, įtarkuojame svogūnus ir česnako skilteles. Beriame druskos, pipirų, mairūno, raudonėlio. Viską gerai išmaišome.

2. Formuojame maltinukus, juos apvoliojame miltuose su kmynais ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

troškinimui:

  • 2 morkos;
  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 saliero stiebai;
  • 1 paprika;
  • 500 g grietinėlės;
  • 500 g sultinio arba vandens;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į troškintuvą dedame dalį smulkintų daržovių, sudedame maltinukus ir sudedame likusią dalį daržovių. Viską užpilame sultinio arba vandens ir grietinėlės mišiniu, pasūdome ir papipiriname.

Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti paruošti veršienos maltinukai
Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti paruošti veršienos maltinukai

2. Troškintuvą uždengiame ir dedame į orkaitę. Troškiname apie 45 min 160 laipsnių karščio orkaitėje.

3. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti veršienos maltinukai
Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti veršienos maltinukai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais