Ingredientai:
varškėčiams:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai manų kruopų;
- 2 šaukštai miltų;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- miltų (apvoliojimui);
- aliejaus (kepimui).
padažui:
- 2 šaukštai „Nutella“ kremo;
- 100 g grietinėlės.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Išminkome tešlą.
2. Drėgnomis rankomis formuojame varškėtukus, voliojame miltuose ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
3. Gaminime padažą. Į prikaistuvį pilame grietinėlę ir dedame „Nutella“. Kaitiname kol „Nutella“ ištirpsta ir padažas sutirštėja.
4. Patiekiame varškėtkus su padažu ir uogomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.