Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: varškės ir bulvių kukuliai su mocarelos įdaru

Tai minkšti, purūs varškės ir virtų bulvių kukuliai, įdaryti švelniu mocarelos sūriu. Patiekite su rūkytos šoninės ir grietinėlės padažu, o tada skanaukite!
Varškės ir bulvių kukuliai su mozarelos įdaru
Varškės ir bulvių kukuliai su mozarelos įdaru / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g virtų bulvių;
  • 250 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • druskos.

įdarui:

  • 150 g tarkuotos mocarelos;
  • 1 valg. šaukšt. kreminio sūrio.

Gaminimas:

1. Virtas bulves atvėsiname ir sumalame. Dedame į dubenį, ten pat krečiame ir pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame bulvių krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkome.

2. Imame gabaliuką tešlos, į vidų dedame sūrio įdaro (tarkuotą mocarelą sumaišome su šaukštu kreminio sūrio) ir formuojame virtinuką.

3. Puode užverdame vandenį su žiupsniu druskos ir dedame virtinukus. Jiems iškilus į paviršių, juos verdame apie 5 minutes.

Pastaba: šiuos virtinukus galima įdaryti pačiais įvairiausiais įdarais – uogomis, daržovėmis, grybais, virta mėsa ir pan.

Tinklaraštininko nuotr. /Varškės ir bulvių kukuliai su mozarelos įdaru
Tinklaraštininko nuotr. /Varškės ir bulvių kukuliai su mozarelos įdaru

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas