Ingredientai:
tešlai:
- 250 g virtų bulvių;
- 250 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- druskos.
įdarui:
- 150 g tarkuotos mocarelos;
- 1 valg. šaukšt. kreminio sūrio.
Gaminimas:
1. Virtas bulves atvėsiname ir sumalame. Dedame į dubenį, ten pat krečiame ir pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame bulvių krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkome.
2. Imame gabaliuką tešlos, į vidų dedame sūrio įdaro (tarkuotą mocarelą sumaišome su šaukštu kreminio sūrio) ir formuojame virtinuką.
3. Puode užverdame vandenį su žiupsniu druskos ir dedame virtinukus. Jiems iškilus į paviršių, juos verdame apie 5 minutes.
Pastaba: šiuos virtinukus galima įdaryti pačiais įvairiausiais įdarais – uogomis, daržovėmis, grybais, virta mėsa ir pan.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.