„Aurimėlio virtuvė“: varškės ir riešutų „sviesto“ apkepas su klevų sirupu

Varškės apkepas kvepia dažnuose namuose, ypač savaitgaliais. O ar kada bandėte į varškės masę įmaišyti riešutų sviesto? Kulinaras ir maisto tinklaraštininkas Aurimas Alionis siūlo išbandyti šį triuką ir dalinasi receptu.
Varškės ir riešutų „sviesto“ ir apkepas su klevų sirupu
Varškės ir riešutų „sviesto“ apkepas su klevų sirupu / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g varškės;
  • 2 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 prinokęs bananas;
  • klevų sirupo;
  • uogų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame visus ingredientus, išskyrus klevų sirupą ir uogas, juos gerai išmaišome. Masę dedame į kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

2. Patiekiame pašlakstę klevų sirupu ir papuošę uogomis.

Pastaba: į apkepą galima dėti džiovintų vaisių ar uogų, smulkintų riešutų ar sėklų.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis