„Aurimėlio virtuvės“ išbandytas prancūziškas desertas – ne tik įsimylėjusiems

Tai vienas iš prancūziškų desertų. Mėgstantiems migdolus šis kepinys tikrai patiks. Puikaus skonio, lengvos, šiek tiek trapios tekstūros, tirpstantys burnoje.
„Aurimėlio virtuvės“ prancūziškas desertas
„Aurimėlio virtuvės“ prancūziškas desertas / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g migdolų miltų;
  • 250 g cukraus;
  • 100 g miltų;
  • 320 g kiaušinių baltymų.

Gamyba:

Pirmiausiai pasiruošiame sviestą. Jį dedame į prikaistuvį ir kaitiname tol, kol sviestas įgauna gintarinę spalvą. Sviestą atvėsiname ir perkošiame.

Į dubenį dedame migdolų miltus, miltus, cukrų. Išmaišome. Supilame kiaušinių baltymus, sviestą. Gerai išmaišome.

Formas, kuriose kepsime (aš kepiau kanelių formose) ištepame sviestu, pilame tešlą ir dedame kepti. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20min.

P.S. Tešlą galima pagardinti amareto ar kitu mėgstamu likeriu, apelsinų ar citrinų cukatomis, uogomis.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis