Reikės:
- 200 g sviesto;
- 200 g migdolų miltų;
- 250 g cukraus;
- 100 g miltų;
- 320 g kiaušinių baltymų.
Gamyba:
Pirmiausiai pasiruošiame sviestą. Jį dedame į prikaistuvį ir kaitiname tol, kol sviestas įgauna gintarinę spalvą. Sviestą atvėsiname ir perkošiame.
Į dubenį dedame migdolų miltus, miltus, cukrų. Išmaišome. Supilame kiaušinių baltymus, sviestą. Gerai išmaišome.
Formas, kuriose kepsime (aš kepiau kanelių formose) ištepame sviestu, pilame tešlą ir dedame kepti. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20min.
P.S. Tešlą galima pagardinti amareto ar kitu mėgstamu likeriu, apelsinų ar citrinų cukatomis, uogomis.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!