„Aurimėlio virtuvės“ keptas vištienos kepenėlių paštetas su mangų žele

Aš esu mėgėjas kepenų. Man jos skanios įvairiu pavidalu, bet ypatingai mėgstu paštetus.
„Aurimėlio virtuvės“ kepenėlių paštetas
„Aurimėlio virtuvės“ kepenėlių paštetas / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • ~1 kg vištienos kepenėlių;
  • 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos;
  • 200 g sviesto;
  • 1 didelės morkos;
  • 3 svogūnų;
  • Keleto česnako skiltelių;
  • Saujelės saulėje džiovintų pomidorų;
  • 50 g brendžio;
  • Druskos, pipirų;
  • 300 g konservuotų mangų;
  • 20 g želatinos.

Gamyba:

Į keptuvę dedame pusę sviesto ir jame apkepiname smulkintus svogūnus, česnakus ir morką. Sudedame smulkiai supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą. Truputį pakepiname. Tada dedame kepenėles, saulėje džiovintus pomidorus ir pakepame. Pilame brendį, beriame druskos, pipirų. Išmaišome.

Viską dedame į dubenį, sudedame likusį sviestą ir sublenderiuojame. Gautą masę dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 40min. Paliekame atvėsti.

Konservuotus mangus sublenderiuojame ir sumaišome su paruošta želatina. Gautą masę užpilame ant atvėsusio pašteto. Paliekame sustingti.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis