Ingredientai:
tešlai:
- 250 g kefyro;
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnis druskos;
- 450 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame kefyro, mušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos. Išplakame.
2. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais. Minkome tešlą, ji turi būti truputį lipni. Kad minkyti būtų lengviau, rankas patepkite aliejumi.
3. Tešlą padalijame į vienodus gabaliukus (aš dariau 15).
įdarui:
- 500 g maltos triušienos;
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
- 100 g mineralinio vandens;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno.
Gaminimas:
Į dubenį dedame maltą triušieną, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir česnaką. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Įpilame mineralinio vandens. Išmaišome.
Formuojame ir kepame:
1. Tešlos gabaliukus iškočiojame, ant vieno krašto dedame įdaro, užlenkiame ir kraštelius užspaudžiame.
2. Verdame įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.