Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto tinklaraštininko šašlyko receptas: stebuklą sukurs svogūnai ir mineralinis vanduo

Šį kartą noriu pasidalinti savo mėgstamiausiu šašlyko marinavimo receptu. Per ilgą laiką buvo išbandyta daugybė šašlyko marinavimo būdų (su kefyru, majonezu, vynu, alumi...), tačiau man pats geriausias yra su daug svogūnų ir mineraliniu vandeniu.
Kiaulienos sprandinės šašlykas
Kiaulienos sprandinės šašlykas / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 0,5 kg svogūnų;
  • 23 skiltelės česnako;
  • 200 g gazuoto mineralinio vandens;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • saldžios paprikos miltelių;
  • trupučio mėgstamų žolelių (baziliko, mairūno, rozmarino ar kitų).

Gaminimas:

1. Kiaulienos sprandinę supjaustome vienodo dydžio gabalais (aš pjaustau maždaug degtukų dėžutės dydžio).

2. Supjaustome svogūnus ir česnakus. Dedame ant mėsos. Pilame gazuoto mineralinio vandens, aliejaus, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių ir žolelių. Viską gerai išmaišome (stipriai išspaudome mėsą). Viską paliekame marinuotis bent kelioms valandoms.

3. Kepame orkaitėje ar grilyje.

Tinklaraštininko nuotr. /Kiaulienos sprandinės šašlykas
Tinklaraštininko nuotr. /Kiaulienos sprandinės šašlykas

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais