Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės;
- 0,5 kg svogūnų;
- 2–3 skiltelės česnako;
- 200 g gazuoto mineralinio vandens;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- saldžios paprikos miltelių;
- trupučio mėgstamų žolelių (baziliko, mairūno, rozmarino ar kitų).
Gaminimas:
1. Kiaulienos sprandinę supjaustome vienodo dydžio gabalais (aš pjaustau maždaug degtukų dėžutės dydžio).
2. Supjaustome svogūnus ir česnakus. Dedame ant mėsos. Pilame gazuoto mineralinio vandens, aliejaus, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių ir žolelių. Viską gerai išmaišome (stipriai išspaudome mėsą). Viską paliekame marinuotis bent kelioms valandoms.
3. Kepame orkaitėje ar grilyje.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.