Ingredientai:
- 500 g kiaulienos nugarinės;
- 1 didelės morkos;
- 1 svogūno;
- 1 paprikos;
- 2 skiltelių česnako;
- 100 g rūkytos šoninės (naudojau karšto rūkymo);
- 50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- druskos;
- pipirų;
- rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- kmynų;
- miltų;
- 2 kiaušinių;
- maltų džiūvėsėlių;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruošiame įdarą suktinukams. Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkiai supjaustytą rūkytą šoninę. Truputį pakepame. Dedame smulkintą česnaką, svogūną, papriką, tarkuotą morką. Apkepiname. Beriame druskos, pipirų ir kmynų. Iškepusį įdarą padedame atvėsti. Į atvėsusį įdarą sudedame tarkuotą fermentinį sūrį ir viską gerai išmaišome.
2. Kiaulienos nugarinę supjaustome maždaug 100 g kepsniais. Išmušame, beriame druskos, pipirų ir rūkytos paprikos miltelių. Paliekame pasimarinuoti.
3. Ant išmuštos nugarinės krašto dedame įdaro ir susukame suktinuką. Voliojame į miltus, plaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius. Galima apvolioti du kartus.
4. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame suktinukus. Kepame, kol gražiai apskrus.
5. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.