„Aurimėlio virtuvės“ receptas: migdoliniai varškės blyneliai su uogomis

Kepdamas šiuos varškės blynelius kvietinius miltus šį kartą pakeičiau į migdolų. Skonis labai nustebino – blyneliai turėjo lengvą marcipaninį poskonį, tešla buvo puri, minkšta ir „stabili“.
Migdoliniai varškės blyneliai su uogomis
Migdoliniai varškės blyneliai su uogomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 100 ml pieno;
  • 100 g migdolų miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis kepimo miltelių;
  • mėgstamų uogų.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, pilame pieną. Viską suplakame elektriniu plaktuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

2. Beriame migdolų miltus ir žiupsnelį kepimo miltelių. Išmaišome tešlą. Ji turi būti tiršta ir „laikyti“ formą. Tešlą krečiame į konditerinį maišą nukirptu galiuku.

3. Blynelius kepame sausoje keptuvėje (arba tik su lašeliu aliejaus). Į kiekvieną blynelį įspaudžiame po uogą. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

4. Patiekiame su trintomis uogomis, grietine ar kitu jūsų mėgstamu pagardu.

Pastaba: migdolų miltų kiekį gali reikėti padidinti arba pamažinti, nes skiriasi jų rupumas. Be to, tai turi įtakos tešlos konsistencijai.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis