Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: nekeptas varškės ir trešnių tortas

Trešnių sezonas pačiam įkarštyje, tad būtų nuodėmė ko nors skanaus su jomis nepagaminti. Šį kartą gaminau varškės ir trešnių tortą – jis labai skanus, gaivus ir tinkamas bet kokiai šventei, išbandykite!
Nekeptas varškės ir trešnių tortas
Nekeptas varškės ir trešnių tortas / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai (apvaliai 22cm skersmens formai):

pagrindui:

  • 200 g sausainių (naudojau „Selga“);
  • 110 g sviesto.

Gaminimas:

1. Sausainius susmulkiname iki trupinių ir į juos supilame tirpintą sviestą. Gerai išmaišome.

2. Trupinius dedame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime kremą.

kremui:

  • 750 g kreminės varškės;
  • 200 g grietinėlės (plakamosios);
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 2-3 valg. šaukšt. žaliosios (laimo) citrinos sulčių;
  • 300 g trešnių be kauliukų;
  • 10 lapelių želatinos (arba 30 g želatinos grūdelių).

Gaminimas:

1. Į dubenį pilame grietinėlę, žaliosios citrinos sultis, beriame cukraus pudrą. Lengvai išplakame (iki lengvo standumo). Tada sudedame graikišką jogurtą, kreminę varškę. Viską išmaišome iki vientisos masės.

2. Galiausiai sudedame trešnes ir supilame paruoštą želatiną. Dar kartą viską išmaišome ir sukrečiame ant sausainių pagrindo.

3. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

uogų sluoksniui:

  • 300 g trešnių be kauliukų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 3 lapeliai želatinos.

Gaminimas:

1. Trešnes su cukraus sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Gauta masę perkošiame per sietelį. Supilame paruoštą želatiną ir gerai išmaišome.

2. Uogų masę užpilame ant varškės masės ir dedame į šaldytuvą sustingti.

3. Papuošiame trešnėmis, plakta grietinėle, mėtomis ar bazilikais.

Tinklaraštininko nuotr. /Nekeptas varškės ir trešnių tortas
Tinklaraštininko nuotr. /Nekeptas varškės ir trešnių tortas

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?