Ingredientai (apvaliai 22cm skersmens formai):
pagrindui:
- 200 g sausainių (naudojau „Selga“);
- 110 g sviesto.
Gaminimas:
1. Sausainius susmulkiname iki trupinių ir į juos supilame tirpintą sviestą. Gerai išmaišome.
2. Trupinius dedame į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime kremą.
kremui:
- 750 g kreminės varškės;
- 200 g grietinėlės (plakamosios);
- 200 g graikiško jogurto;
- 3 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 2-3 valg. šaukšt. žaliosios (laimo) citrinos sulčių;
- 300 g trešnių be kauliukų;
- 10 lapelių želatinos (arba 30 g želatinos grūdelių).
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame grietinėlę, žaliosios citrinos sultis, beriame cukraus pudrą. Lengvai išplakame (iki lengvo standumo). Tada sudedame graikišką jogurtą, kreminę varškę. Viską išmaišome iki vientisos masės.
2. Galiausiai sudedame trešnes ir supilame paruoštą želatiną. Dar kartą viską išmaišome ir sukrečiame ant sausainių pagrindo.
3. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
uogų sluoksniui:
- 300 g trešnių be kauliukų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 3 lapeliai želatinos.
Gaminimas:
1. Trešnes su cukraus sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu). Gauta masę perkošiame per sietelį. Supilame paruoštą želatiną ir gerai išmaišome.
2. Uogų masę užpilame ant varškės masės ir dedame į šaldytuvą sustingti.
3. Papuošiame trešnėmis, plakta grietinėle, mėtomis ar bazilikais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.