„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: pasakiškas plikytų pyragėlių „Krokembušas“

Tai puikus prancūziškas desertas, kurio originalus receptas truputį kitoks nei mano interpretacija. Receptą pakoregavau pagal savo skonį ir fantaziją.
„Krokembušas“ pagal Aurimėlį
„Krokembušas“ pagal Aurimėlį / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

plikytai tešlai:

  • 200 g miltų;
  • 150 g pieno;
  • 150 g vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 120 g sviesto;
  • 6 kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame pieną, vandenį, dedame sviestą, beriame druskos ir cukraus. Užverdame. Kai viskas pradeda virti, beriame miltus ir intensyviai maišome, kol tešla sušoks į vieną gabalą. Tuomet puodą nukeliame nuo ugnies ir tešlą perdedame į kitą dubenį.

2. Į pravėsusią tešlą mušame po vieną kiaušinį ir vis maišome. Sumušus visus kiaušinius tešla tampa glotni, vientisa, šilkinė.

3. Naudodami konditerinį švirkštą išspaudžiame sausainiukus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min.

maskarponės kremo įdarui:

  • 500 g plakamosios grietinėlės;
  • 250 g maskarponės;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 50 g citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Į dubenį pilame grietinėlę, beriame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir pilame citrinos sultis. Mikseriu plakame iki lengvo standumo. Tada sudedame maskarponę ir viską plakame iki standumo. Kremą dedame į konditerinį maišą.

2. Plikytų sausainiukų apačioje praduriame skylutę ir prileidžiame kremo.

Formuojame:

pamirkymui:

  • 100 g tirpinto pieniško šokolado.

Sausainiukų viršūnes merkiame į tirpintą šokoladą ir formuojame „bokštą“. Jį dekoruojame uogomis, riešutais, mėtomis ar baziliku.

Tinklaraštininko nuotr. /„Krokembušas“ pagal Aurimėlį
Tinklaraštininko nuotr. /„Krokembušas“ pagal Aurimėlį

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“