Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: rikotos kukuliai braškių jūroje

Aurimas Alionis, profesonalus kulinaras ir maisto tinklaraštininkas, šiuos kukuliukus žaismingai vadina „rikotukais“. Jie idealiai tinka su ką tik pasipylusiomis braškėmis. Būtinai išbandykite!
Rikotos kukuliai braškių jūroje
Rikotos kukuliai braškių jūroje / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g rikotos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir išmaišome tešlą. Paruoštą tešlą valandai dedame į šaldytuvą.

2. Puode užverdame vandenį, į jį beriame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir įpilame krakmolo tirpalo (1 šaukštelis krakmolo + 2 šaukštai šalto vandens). Drėgnomis rankomis formuojame rikotukus ir dedame į verdantį vandenį. Verdame 23 minutes nuo iškilimo į paviršių.

3. Patiekiame su trintomis braškėmis ir papuošiame uogomis.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais