Ingredientai:
- 250 g rikotos;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame visus ingredientus ir išmaišome tešlą. Paruoštą tešlą valandai dedame į šaldytuvą.
2. Puode užverdame vandenį, į jį beriame druskos, pilame šlakelį aliejaus ir įpilame krakmolo tirpalo (1 šaukštelis krakmolo + 2 šaukštai šalto vandens). Drėgnomis rankomis formuojame rikotukus ir dedame į verdantį vandenį. Verdame 2–3 minutes nuo iškilimo į paviršių.
3. Patiekiame su trintomis braškėmis ir papuošiame uogomis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.