„Aurimėlio virtuvės“ receptas: saldžiųjų bulvių blynai su varškės kremu ir lašiša

Bulviniai blynai – rudens klasikų klasika, kurios skanauja daugelis. Tačiau jei nutarsite išbandyti ką nors naujo, rinkitės saldžiąsias bulves. Jos švelniai salsvos, o tas saldumas idelaiai žaidžia su varškės kremu ir sūrstelėjusia lašiša. Įsitikinkite!
Saldžiųjų bulvių blynai su varškės kremu ir lašiša
Saldžiųjų bulvių blynai su varškės kremu ir lašiša / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g saldžių bulvių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 svogūnas;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Nuskustas saldžiąsias bulves ir svogūną sutarkuojame per „burokinę“ tarką. Mušame kiaušinius, beriame miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišome.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame tešlą. Blynus kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekiame su varškės kremu ir lašiša (rūkyta arba sūdyta).

varškės kremui:

  • 200 g varškės;
  • 50 g grietinės;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

Į dubenį dedame visus ingredientus ir elektriniu smulkintuvu (galima ir šakute) sutriname iki vientisos kreminės masės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų