Ingredientai sriubai:
- 2 l vandens;
- 1 kg vyšnių be kauliukų (naudojau šaldytas);
- 200 g braškių;
- 200 g šilauogių;
- cukraus;
- vanilinio cukraus;
- 2 valg. šaukšt. krakmolo.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame vandens ir sudedame vyšnias. Kai viskas užverda, paverdame apie 5 min. Tada dedame braškes, šilauoges, beriame cukraus ir vanilinio cukraus pagal skonį.
2. Krakmolą išmaišome su trupučiu šalto vandens ir supilame į sriubą. Sriubą paverdame, kol pradeda tirštėti. Gerai atšaldome.
ingredientai varškėtukams:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- cukraus;
- vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Į dubenį sudedame visus ingredientus ir išmaišome tešlą.
2. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius varškėtukus ir dedame virti į truputį pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 3 minutes nuo iškilimo į paviršių.
3. Varškėtukus dedame į šaltą uogų sriubą.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.