„Aurimėlio virtuvės“ receptas: spanguolių gira

Ruduo – įvairių gėrybių metas, tad norisi jomis džiaugtis su kaupu! Šįsyk dalinuosi rudeniško, bet tuo pačiu skanaus ir gaivaus gėrimo receptu.
Spanguolių gira
Spanguolių gira / Vida Press, tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg spanguolių;
  • 5 l vandens;
  • 20 g sausų mielių;
  • 500-700 g cukraus.

Gaminimas:

1. Spanguoles su cukrumi sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

2. Vandenį užverdame ir supilame trintas spanguoles. Viską pakaitiname ir perkošiame.

3. Kai skystis pravės (bus maždaug apie 30-35 laipsnių), suberiame sausas mieles. Viską išmaišome.

4. Girą kambario temperatūroje laikome apie parą, tada išpilstome į butelius, įmetame po keletą spanguolių ir dedame į šaldytuvą.

Tinklaraštininko nuotr. /Spanguolių gira
Tinklaraštininko nuotr. /Spanguolių gira

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis