„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: spanguolių gira

Ruduo – įvairių gėrybių metas, tad norisi jomis džiaugtis su kaupu! Šįsyk dalinuosi rudeniško, bet tuo pačiu skanaus ir gaivaus gėrimo receptu.
Spanguolių gira
Spanguolių gira / Vida Press, tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg spanguolių;
  • 5 l vandens;
  • 20 g sausų mielių;
  • 500-700 g cukraus.

Gaminimas:

1. Spanguoles su cukrumi sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

2. Vandenį užverdame ir supilame trintas spanguoles. Viską pakaitiname ir perkošiame.

3. Kai skystis pravės (bus maždaug apie 30-35 laipsnių), suberiame sausas mieles. Viską išmaišome.

4. Girą kambario temperatūroje laikome apie parą, tada išpilstome į butelius, įmetame po keletą spanguolių ir dedame į šaldytuvą.

Tinklaraštininko nuotr. /Spanguolių gira
Tinklaraštininko nuotr. /Spanguolių gira

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“