Ingredientai:
- kiaulienos karka;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 česnako galva;
- saliero stiebų;
- druskos;
- pipirų žirnelių;
- lauro lapų.
Gaminimas:
1. Į puodą dedame karką, nuluptas ir stambiai supjaustytas daržoves (česnako galvutę dedame nesmulkintą), beriame druskos (sultinys turi būti gan sūrus), pipirų žirnelių, dedame lauro lapų. Užpilame viską vandeniu, kad apsemtų, užverdame ir sumažinę kaitrą verdame apie 4 valandas.
2. Išvirtą karką perkeliame į kepimo skardą, patepame mėgstama glazūra ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
3. Patiekiame su bulvių koše, marinuotomis bei šviežiomis daržovėmis ir daržovių padažu.
daržovių padažui:
- 2–3 raudonieji svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 paprika;
- 1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų;
- 1 stiklinė sultinio, kuriame virė karka;
- 2 šaukštai pomidorų pastos;
- druskos;
- pipirų;
- cukraus;
- mėgstamų prieskoninių žolelių (naudojau čiobrelį ir petražoles);
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Į keptuvę pilame aliejaus, jame apkepiname smulkintą česnaką, svogūną ir papriką. Pilame smulkintus konservuotus pomidorus, sultinį, dedame pomidorų pastos. Beriame druskos, pipirų ir cukraus pagal skonį. Galiausiai sudedame prieskonines žoleles.
2. Padažą troškiname, kol pradeda tirštėti.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.