Ingredientai:
- 1 kg maltos triušienos;
- 1 kiaušinio;
- 50 g manų kruopų;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Daržoves apkepiname keptuvėje su aliejumi. Atvėsiname.
2. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druską, pipirus, mairūną, sudedame daržoves ir garstyčias. Išminkome. Formuojame suktinukus ir apvyniojame šonine. Dedame į keptuvę ir apkepame.
troškinimui:
- 500 g grietinėlės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 paprika;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- krapų;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Ant jų sudedame zrazus, pilame grietinėlės ir troškiname apie 30 min. ant silpnos ugnies.
2. Patiekiant pabarstome šviežiai kapotais krapais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.