Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: triušienos zrazai su šonine

Nostalgiškiesiems zrazams ruošti dažniau naudojama kiauliena ar jautiena, tačiau kodėl nepabandžius šio patiekalo gaminti iš švelniosios, skaniosios triušienos? Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraštininkas Aurimas iš „Aurimėlio virtuvės“ Facebooke.
Triušienos zrazai su šonine
Triušienos zrazai su šonine / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg maltos triušienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g manų kruopų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Daržoves apkepiname keptuvėje su aliejumi. Atvėsiname.

2. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, druską, pipirus, mairūną, sudedame daržoves ir garstyčias. Išminkome. Formuojame suktinukus ir apvyniojame šonine. Dedame į keptuvę ir apkepame.

Autoriaus nuotr. /Šoninės juostelėmis apsukti triušienos zrazai
Autoriaus nuotr. /Šoninės juostelėmis apsukti triušienos zrazai

troškinimui:

  • 500 g grietinėlės;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • krapų;
  • aliejaus.
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine puode
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine puode

Gaminimas:

1. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Ant jų sudedame zrazus, pilame grietinėlės ir troškiname apie 30 min. ant silpnos ugnies.

2. Patiekiant pabarstome šviežiai kapotais krapais.

Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine
Autoriaus nuotr. /Triušienos zrazai su šonine

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais