Ingredientai:
- 500 g maltos triušienos;
- 100 g grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 1 kiaušinis;
- 1 morka;
- 1 pastarnokas;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- ryšulėlis šviežių petražolių;
- 50 g sviesto;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Į keptuvę dedame sviesto ir jame apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką, tarkuotą morką ir pastarnoką. Apkepintas daržoves atvėsiname.
2. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame manus, druskos, pipirų, pilame grietinėlę, sudedame kepintas daržoves. Suberiame smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome. Formuojame kotletukus, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
3. Imame kepimo formą, ant jos dugno dedame smulkintų daržovių (svogūno, česnako, paprikos, morkos), keletą lauro lapelių, pipirų žirnelių. Ant jų sudedame apkeptus triušienos kotletukus, užpilame sultiniu. Troškiname orkaitėje apie 30 min 170 laipsnių karštyje.
padažui:
- 50 g sviesto;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 100 g grietinėlės;
- sultinio (likusio nuo kotletukų kuriame jie troškinosi).
Gaminimas:
Į prikaistuvį dedame sviestą, kai jis ištirpsta ir pradeda putoti beriame miltus. Apkepiname. Pilame grietinėlę ir nuolat maišome, kol padažas pradeda tirštėti. Tada po truputį pilame sultinio ir padažą kaitiname iki norimo tirštumo. Jeigu reikia, įberiame druskos.
Kotletukus patiekiau su morkų-spanguolių salotomis ir virtomis apkeptomis bulvėmis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.