„Aurimėlio virtuvės“ receptas: trupininis pyragas, kuris papuoš ir Velykų stalą

Tai labai greitai ir paprastai pagaminamas pyragas, o jo skonis puikus, tikina tinklaraščio „Aurimėlio virtuvė“ autorius Aurimas. Kodėl gi šio skanėsto neišbandžius Velykų proga? Juk neretai paprastai paruošiami skanėstai ir pelno daugybę simpatijų. O jei pyragą patieksite šiltą, su kaušeliu ledų, tai bus tobulas derinys!
Greitas ir paprastas trupininis pyragas
Greitas ir paprastas trupininis pyragas / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame persijotus miltus su kepimo milteliais, beriame druskos, rudojo cukraus, vanilinio cukraus, mušame kiaušinį ir sutarkuojame sviestą. Iš visų produktų išminkome tešlą. Ją dedame 1 valandai į šaldytuvą.

2. Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi.

3. Tešlą padalijame į dvi dalis, vieną jų sutarkuojame pagrindui. Pagrindą truputį paspaudžiame, pilame uogienę ir užtarkuojame likusią tešlos dalį. Kepame iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35–40min.

Autoriaus nuotr. /Greitas ir paprastas trupininis pyragas
Autoriaus nuotr. /Greitas ir paprastas trupininis pyragas

greitai naminei uogienei:

  • 500 g braškių;
  • 200 g šilauogių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 citrinos žievelė.

Gaminimas:

Į puodą dedame smulkintas braškes, beriame cukrų ir dedame tarkuotos citrinos žievelės. Viską kaitiname ant silpnos ugnies kol pradeda tirštėti. Tada sudedame šilauoges ir dar truputį pakaitiname. Atvėsiname ir naudojame.

Pastaba: Pyragui galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą uogienę ar karamelizuotus obuolius. Man patinka pačiam pasiruošti visus komponentus.

Autoriaus nuotr. /Greitas ir paprastas trupininis pyragas
Autoriaus nuotr. /Greitas ir paprastas trupininis pyragas

O jei norėtumėte išbandyti puikų tradicinės lenkiškos Velykų bobos receptą, jums pravers Lenkijos Respublikos ambasados Lietuvoje paruoštas filmukas:

VIDEO: Velykų boba / Baba wielkanocna

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis