Ingredientai:
tešlai:
- 400 g miltų;
- 150 g rudojo cukraus;
- 200 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame persijotus miltus su kepimo milteliais, beriame druskos, rudojo cukraus, vanilinio cukraus, mušame kiaušinį ir sutarkuojame sviestą. Iš visų produktų išminkome tešlą. Ją dedame 1 valandai į šaldytuvą.
2. Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi.
3. Tešlą padalijame į dvi dalis, vieną jų sutarkuojame pagrindui. Pagrindą truputį paspaudžiame, pilame uogienę ir užtarkuojame likusią tešlos dalį. Kepame iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35–40min.
greitai naminei uogienei:
- 500 g braškių;
- 200 g šilauogių;
- 100 g cukraus;
- 1 citrinos žievelė.
Gaminimas:
Į puodą dedame smulkintas braškes, beriame cukrų ir dedame tarkuotos citrinos žievelės. Viską kaitiname ant silpnos ugnies kol pradeda tirštėti. Tada sudedame šilauoges ir dar truputį pakaitiname. Atvėsiname ir naudojame.
Pastaba: Pyragui galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą uogienę ar karamelizuotus obuolius. Man patinka pačiam pasiruošti visus komponentus.
O jei norėtumėte išbandyti puikų tradicinės lenkiškos Velykų bobos receptą, jums pravers Lenkijos Respublikos ambasados Lietuvoje paruoštas filmukas:
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.