Ingredientai:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo);
- 150 g miltų;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
- žiupsnelis druskos;
- uogų (gali būti avietės, gervuogės, šilauogės, braškės, vyšnios).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir pilame vanilės ekstrakto. Viską sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
2. Į masę dedame manų kruopų ir miltų. Išminkome tešlą ir paliekame pastovėti 1 valandą, kad išbrinktų manų kruopos.
3. Tešlą dalijame nedideliais gabaliukais (maždaug putpelės kiaušinio dydžio). Išplojame tešlos paplotėlį, į jo vidų dedame po uogą ir formuojame rutuliukus.
4. Puode užverdame vandenį (į jį beriame žiupsnelį druskos ir pilame šaukštą aliejaus), sudedame varškėtukus ir verdame, kol jie iškils. Iškilusius paverdame apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
5. Varškėčius galite patiekti su uogiene, grietine, jogurtu, kondensuotu pienu ar kitu jūsų mėgstamu pagardu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.