Ingredientai:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo);
- 2 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 50 g šviežių špinatų;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus ir sviesto (kepimui);
- 100 g rūkytos arba sūdytos lašišos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame varškę, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
2. Špinatus supjaustome ir dedame į varškės masę. Išminkome ir drėgnomis rankomis formuojame blynelius. Juos apvoliojame miltuose.
3. Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto, blynelius kepame, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
4. Patiekiame su rūkyta arba sūdyta lašiša ir grietine arba natūraliu jogurtu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.