Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: varškės blyneliai su špinatais ir lašiša

Blynus mėgsta visi, o ir varškės gerbėjų Lietuvoje netrūksta. Išsikepkite puikių varškės blynelių, paskanintų špinatais, ir patiekite juos su sūdyta ar rūkyta lašiša. Tai idealus patiekalas savaitgaliui! Šiuo receptu dalijasi Aurimas, „Facebook“ profilio „Aurimėlio virtuvė“ šeimininkas. Nuo šiol ieškokite Aurimo receptų 15min Maisto rubrikoje kiekvieną savaitę.
Varškės blyneliai su špinatais ir lašiša
Varškės blyneliai su špinatais ir lašiša / Autoriaus nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 g šviežių špinatų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus ir sviesto (kepimui);
  • 100 g rūkytos arba sūdytos lašišos.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.

2. Špinatus supjaustome ir dedame į varškės masę. Išminkome ir drėgnomis rankomis formuojame blynelius. Juos apvoliojame miltuose.

3. Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto, blynelius kepame, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.

4. Patiekiame su rūkyta arba sūdyta lašiša ir grietine arba natūraliu jogurtu.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais