Ingredientai:
- 500 g varškės (9 proc. riebumo);
- 100 g tarkuotos mocarelos;
- 70 g miltų;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- pipirų;
- džiovinto raudonėlio;
- maltų džiūvėsėlių;
- aliejaus ir sviesto (kepimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame varškę, tarkuotą mocarelą, miltus, mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio. Išminkome tešlą.
2. Drėgnomis rankomis formuojame „pirštelius“, juos apvoliojame džiūvėsėliuose ir, naudodamiesi peiliu, suteikiame galutinę formą.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu ir kepame „pirštelius“ iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
padažui:
- 200 g natūralaus jogurto;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos;
- pipirų;
- žalumynų (aš naudojau džiovintą laiškinį česnaką).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame natūralų jogurtą, žalumynų, pilame citrinos sulčių, beriame druskos, pipirų ir smulkiai kapoto česnako. Viską gerai išmaišome.
Pastaba: į varškės masę įdėję čili pipirų dribsnių, česnako, turėsite puikų užkandį.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.