Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: varškės ir mocarelos „piršteliai“ su česnakiniu padažu

Tai gali būti tiek užkandis, tiek lengva vakarienė. Pasitreniruokite kepti šiuos „pirštelius“ dabar, o ateityje, kai grįš įprastas gyvenimas ir vakarėliai, jie gali tapti puikiomis vaišėmis. Receptu dalijasi Aurimas, „Facebook“ profilio „Aurimėlio virtuvė“ šeimininkas.
Varškės ir mocarelos „piršteliai“ su česnakiniu padažu
Varškės ir mocarelos „piršteliai“ su česnakiniu padažu / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 100 g tarkuotos mocarelos;
  • 70 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • džiovinto raudonėlio;
  • maltų džiūvėsėlių;
  • aliejaus ir sviesto (kepimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, tarkuotą mocarelą, miltus, mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio. Išminkome tešlą.

2. Drėgnomis rankomis formuojame „pirštelius“, juos apvoliojame džiūvėsėliuose ir, naudodamiesi peiliu, suteikiame galutinę formą.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu ir kepame „pirštelius“ iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

padažui:

  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • žalumynų (aš naudojau džiovintą laiškinį česnaką).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame natūralų jogurtą, žalumynų, pilame citrinos sulčių, beriame druskos, pipirų ir smulkiai kapoto česnako. Viską gerai išmaišome.

Pastaba: į varškės masę įdėję čili pipirų dribsnių, česnako, turėsite puikų užkandį.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais