„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: virti varškėčiai su aguonų įdaru

Iš vos kelių ingredientų gaminamų varškėčių receptų yra galybė, o gaminimo būdas taip pat ne vienas – vieni juos mėgsta keptus keptuvėje, kiti – orkaitėje, treti – tik virtus. Išbandykite aguonomis įdarytų virtų varškėčių receptą, kuriuo dalijasi tinklaraštininkas, virtuvės šefas Aurimas, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Virti varškėčiai su aguonų įdaru
Virti varškėčiai su aguonų įdaru / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 150 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 kiaušinis;
  • 3–4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską sutriname elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

2. Į masę beriame manų kruopas ir miltus. Išminkome tešlą ir paliekame pastovėti 1 valandą, kad išbrinktų manų kruopos.

3. Tešlą dalijame nedideliais gabaliukais (maždaug putpelės kiaušinio dydžio). Padarome tešlos paplotėlį, į jo vidų dedame aguonų įdaro ir formuojame rutuliukus.

4. Puode užverdame vandenį (į jį beriame žiupsnelį druskos ir pilame šaukštą aliejaus), sudedame varškėtukus ir verdame tol, kol jie iškils. Iškilusius paverdame dar apie 5 minutes ant silpnos ugnies.

aguonų įdarui:

  • 150 g aguonų;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus.

Gaminimas:

1. Aguonų įdarui renkuosi maltas aguonas, skirtas pyragų įdarų gamybai. Į maltas aguonas beriame cukrų ir mušame kiaušinį. Išmaišome ir įdarome varškėčius.

2. Varškėčius patiekiame su grietine, uogiene, vaniliniu padažu ar kitu mėgstamu pagardu.

Tinklaraštininko nuotr. /Virti varškėčiai su aguonų įdaru
Tinklaraštininko nuotr. /Virti varškėčiai su aguonų įdaru

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs