Ingredientai:
- 500 g ančių kulšelių mėsos;
- 2 burokėliai (~500 g);
- šviežio kopūsto (~200g);
- 1 didelė morka;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 saliero stiebai;
- 1 paprika;
- 100 g rūkytos šoninės;
- žalumynų;
- druskos;
- pipirų;
- lauro lapelių;
- 50 g obuolių acto;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į puodą pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintą rūkytą šoninę ir ančių kulšelių mėsą. Pilame vandens arba sultinio, dedame keletą lauro lapelių ir troškiname apie 15 min.
2. Per tą laiką sutarkuojame burokėlius ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Dedame pomidorų pastos.
3. Pakepintus burokėlius dedame į puodą su antiena, dedame smulkinto kopūsto. Verdame apie 10 min.
4. Daržoves supjaustome ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Dedame į puodą. Pamaišome. Beriame druskos, pipirų. Sriubą verdame apie 15 min. Galiausiai įpilame acto ir dedame smulkintų žalumynų.
Pastaba: šį kartą barštelių sriubą patiekiau su kibinais su antiena.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.