Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos šonkaulių;
- 1 paprika;
- keli svogūnai;
- kelios skiltelės česnako;
- prieskonių (aš naudojau druskos, pipirų ir česnakų mišinį), rūkytos paprikos miltelių;
- indelis svogūnų čatnio;
- pipirų žirnelių;
- lauro lapų;
- 1 stiklinė vandens.
Gaminimas:
1. Šonkaulius supjaustome gabaliukas po du kauliukus. Ant jų beriame druskos, pipirų ir česnakų prieskonių mišinį, rūkytos paprikos miltelių, sudedame svogūnų čatnį. Viską gerai išmaišome.
2. Svogūnus, papriką ir česnako skilteles supjaustome.
3. Ant puodo dugno dedame pjaustytą papriką, dalį svogūnų ir česnakų, dedame šonkauliukus. Ant jų sudedame likusius svogūnus ir česnakus, užberiame keletą pipirų žirnelių ir dedame pora lauro lapelių. Pilame stiklinę vandens (galima pilti sultinio, alaus arba obuolių sulčių).
4. Puodą statome į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir viską troškiname apie 3 val. Paprastai šonkauliukus aš uždengiu sudrėkintu kepimo popieriumi, o tada puodo dangčiu.
5. Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.