Reikės:
- 500 g smulkintos mėsos (naudojau vištienos šlaunelių mėsą);
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 1 svogūno;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 kiaušinio;
- 100 g maltų džiūvėsėlių;
- Druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, kmynų.
Gamyba:
Į dubenį dedame smulkintą mėsą, smulkiai sutarkuotą morką, cukiniją, svogūną, česnako skilteles ir labai smulkiai supjaustytą papriką. Mušame kiaušinį, beriame maltus džiūvėsėlius, pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Formuojame kotletukus, kuriuos kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Kotletukus troškiname mėgstamame padaže apie 15-20 min.
Patiekiame su burokėlių mišraine ir grikiais.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!