Ingredientai:
- 1 skardinės Avinžirnių „Vapeur“
- 2 apelsinų
- 150 g grietinės 20%
- 3 kiaušinio trynių
- 150 g sviesto
- 300 g kvietinių miltų
- 2 šaukštų cukraus
- 70 g manų kruopų
- Druskos pagal skonį
Paruošimo būdas
- Į nedidelį dubenį suberiame 200 g miltų, druską, 100 g nedideliais gabalėliais supjaustyto sviesto ir supilame vieno kiaušinio trynį. Rankomis išmaišome masę, kol ji taps vienalytė.
- Į paruoštą tešlą supilame 6-7 valg. šaukštus vandens, išmaišome ir ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočiojame ploną tešlą. Vėliau išklojame ja kepimo formelę.
- Paruošiame trupinius: sumaišome likusius miltus su suminkštėjusiu sviestu, ištriname viską rankomis ir padedame į šaldiklį.
- Paruošiame grietininį padažą: suplakame dviejų kiaušinių trynius su cukrumi, suberiame druską, manų kruopas, supilame grietinę ir viską išmaišome.
- Apelsinus padalijame į dalis. Sumaišome apelsinų daleles su avinžirniais, sukrečiame visą tai ant tešlos ir užpilame grietininiu padažu. Viską apibarstome tešlos trupiniais ir pakepame 30 minučių iki 180°с įkaitintoje orkaitėje.
Rekomendacijos:
Trupininiui pyragui paruošti vietoj miltų galima įberti avižinių dribsnių ir prieskonių: malto cinamono ir vanilės.