Tiesa, šie sušiai kur kas sveikesni už įprastus, mat juose nėra nei ryžių, nei jokių kaloringų padažų ar majonezo, o ir pasigaminsite juos vos per keletą minučių.
Reikės:
- prinokusio avokado,
- sūdytos lašišos,
- aštraus peilio,
- maistinės plėvelės.
Gaminimas:
Gerai prinokusį avokadą nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir nulupkite nuo jo odelę – tai padaryti galite ir rankomis. Tuomet imkite aštrų peilį ir pusę avokado supjaustykite itin plonais griežinėliais.
Taip pat skaitykite: Vėlyvųjų pusryčių idėja: avokaduose kepti kiaušiniai
Ant stalo pasitieskite maistinę plėvelę ir supjaustytus griežinėlius dėliokite dviem eilėmis taip, kad avokado krašteliai susiliestų. Kai dvi eilės jau bus išdėliotos, avokado juostelių dar uždėkite ir tarp pirmosios bei antrosios eilės, kad konstrukcija būtų tvirtesnė.
Tuomet atsipjaukite gabalėlį lašišos, dėkite ant avokadų ir paėmę už maistinės plėvelės kraštų formuokite sušio formą – su kiekvienu pasukimu vis užspausdami, kad suktinukas išeitų kuo tvirtesnis. Beliks sušius supjaustyti ir tuomet nuimti plėvelę. Tiekite su mėgstamais ingredientais.
Visą procesą žiūrėkite vaizdo įraše: