„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B.Nicholson.
Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“
B.Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.
Čanachai su dešrelėmis
Reikės:
- 2 svogūnų;
- 300–400 g plonų kiaulienos dešrelių;
- 1 morkos;
- 1 didelio obuolio;
- 400 g raugintų kopūstų;
- kmynų;
- šviežio čiobrelio;
- žiupsnio maltos kalendros;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- poros saujų džiovintų slyvų;
- vandens.
Aštrūs daržovingi čanachai
Reikės:
- 2 šaukštelių žaliosios kario pastos;
- 4 česnako skiltelių;
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 skardinės kokosų pieno;
- po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų;
- 200 g moliūgų;
- 200 g cukinijų;
- 200 g saliero gumbo;
- 150 šparaginių pupelių;
- 4–5 slyvų;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- citrinos.
Gaminimo būdas – laidos įraše