Kaip pasakoja B.Nicholson, šį Viduržemio virtuvės įkvėptą patiekalą – vištienos kepsnelius su daržovėmis, keptus orkaitėje, – sugalvojo jos vyras, o paragavusi ji liko sužavėta. Paprastas, tačiau puikus skonių derinys patiks kiekvienam.
Vištienos kepsneliams skardoje paruošti jums reikės:
2 vištienos krūtinėlių
60–70 g fetos
1 saujos petražolių, bazilikų, laiškinių svogūnų, šalavijo, rozmarino
4 saulėje džiovintų pomidorų
alyvuogių aliejaus
200 g pomidorų
žiupsnio džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų
5–6 bulvių
4-5 skiltelių česnako
3 saujų tarkuoto kietojo sūrio
1 mocarelos burbuliuko
1 kupinos saujos tarkuoto kietojo sūrio
kelių šaukštų balzaminio acto
šviežių baziliko lapelių papuošti
Paruošimo būdas
Vištienos krūtinėles padalinkite į dvi dalis ir padarykite nedidelius išilginius įpjovimus – kišenėles. Pasigaminkite įdarą: rankomis į dubenį susmulkinkite fetos sūrį, į jį dėkite susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir žalumynus – petražoles, laiškinius svogūnus, šalaviją, rozmariną, šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į kiekvieną vištienos filė kišenėlę dėkite fetos įdaro.
Nedideliais gabalėliais susmulkinkite pomidorus, ant jų berkite džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako.
Švariai nuplautas bulves supjaustykite į dubenį nedideliais gabalėliais, ant jų berkite smulkinto šviežio rozmarino, druskos, susmulkinto česnako, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio.
Viską sudėkite į skardą. Svarbu, kad sudėtumėte nestoru sluoksniu ir viskas keptų tolygiai: į kepimo formą dėkite paruoštas bulves, vištieną ir pomidorus, rankomis ant viršaus užtrupinkite mocarelos, pabarstykite kietuoju sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.
Kepkite 190–200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.